Sugen på en badrumsrenovering

Jag har gått och varit lite sugen på att renovera badrummet ett tag, och efter att jag var hemma hos en väninna och såg hennes nyrenoverade badrum så har suget ökat ännu mer. Mitt badrum är från 80-talet och har en aprikos våtrumsmatta och en matchande våtrumstapet. Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja ha kakel eller klinkers (jag har aldrig fattat skillnaden) om jag renoverade badrummet, men nu har jag kanske ändrat mig. Eller, jag har i alla fall tänkt om vad gäller möjligheter. För mig kan våtrumsmattor i princip inte vara snygga, i alla fall inte om man jämför med kakel, men min väninna hade valt en våtrumsmatta som var riktigt snygg. Den såg ut som ett stengolv med svarta stenar i olika oregelbundna former. Hon sa att hon hittade våtrumsmattan här och jag ser att det finns en hel del snygga golv där.

Nu ser jag många fördelar
Det jag gillar med våtrumsmatta är att det är enkelt att hålla rent och så är det inte så kallt att gå på. Visst kan man ha golvvärme, det vore ju väldigt mysigt, men då kostar det på mer både i material och i arbete och så blir det väl en liten slant i själva uppvärmningen också. En våtrumsmatta utan golvvärme är fortfarande inte speciellt kall, men ett kakelgolv utan golvvärme kan vara väldigt kyligt att gå på. Smuts kan också fastna i fogarna och även om det säkert är hyfsat enkelt att hålla rent ett nytt kakelgolv så känns det ändå som att det är enklare att skura av en våtrumsmatta som ju så att säga bara är i ett enda stycke.

Svårt att välja
På länken till Golvshop där uppe så finns bland annat precis den mattan som min väninna hade och även flera andra liknande med stenutseende, men jag kan inte heller låta bli att bli lite sugen på den där schackrutiga mattan som finns där. Jag har alltid närt en liten dröm om att ha schackrutigt golv någonstans, antingen i badrummet eller i köket, men jag vet inte om jag faktiskt skulle vara modig nog att välja det när det väl kommer till kritan. Det är ju ett väldigt uppseendeväckande golv som ”tar mycket plats” och det gäller att man hittar en inredning som passar till så att det inte blir för mycket av allt liksom. Samtidigt är jag också väldigt förtjust i de där stenliknande golven som ju är ett mycket mer diskret golv.

Nu har jag ju inte ens bestämt mig för att jag faktiskt ska renovera ens så jag har ju lång tid på mig att fundera och bestämma mig för vad jag skulle vilja ha. Men någonstans måste man ju bara ta tag i det också för annars tror jag aldrig att det blir av. Jag kan fundera och vela hur länge som helst annars. Men det är klart, det är ett stort projekt och det kostar en slant så det gäller ju att man har tiden ekonomin för det också. Inte för att jag tänkte göra jobbet själv, men att ha hantverkare hemma kräver också en del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *