Ett bra märke: Hurtta

hurttaJag är inte den som spökar ut min hund i onödan, men jag är inte heller den som tycker att hundar är djur och att de ska tåla lite regn och kyla. Visst, hundar tål ofta mer väder och vind än vi människor som måste ha kläder på kroppen (och man bortser från nakenhundar som av förklarliga skäl behöver mer skydd), men hundar är också individer och vissa tål regn och kyla bättre än andra. En del har en tät och skyddande päls, andra har inte det. Vissa är frusna av sig, andra verkar inte bry sig. Vissa får kramp i tassarna när minusgraderna sjunker, andra kan röra sig obehindrat hur kallt det än är.

Så det gäller att se till sin egen hund och vad den behöver. Marengo behöver till exempel ett värmande täcke på kalla vinterdagar, och jag brukar också använda regntäcke på honom när det regnar. Regntäcket har jag dels för min egen skull, för att jag ska slippa torka hunden torr när jag kommer hem, men också för att Marengo inte är så förtjust i regn och jag inbillar mig i alla fall att han uppskattar att inte bli blöt på precis hela kroppen.

Mitt favoritmärke när det gäller täcken är Hurtta, och det är framförallt för passformen. Många andra hundtäcken som vi provat har haft usel passform, och det beror ofta på att de är mycket ”enklare” sydda. Hurtta forskar verkligen i bra passform, och dessutom bra material som skyddar som de ska. Visst, det är dyrt, men som alltid får man vad man betalar för, och Hurtta är kvalitet. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *